четвер , 28.03.2024

Поліція затримала водія автоцистерни, через якого загинули двоє жителів Івано-Франківщини

Поліцейські затримали водія автоцистерни, причетного до смертельного автозіткнення у Городоцькому районі Львівської області.

Внаслідок ДТП двоє осіб загинули та десятеро отримали тілесні ушкодження, повідомляють у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як повідомлялося раніше, зіткнення за участі автоцистерни та двох мікроавтобусів –  «Мерседес Спринтер» та «Рено Мастер»,  трапилося сьогодні, 3 січня, близько шостої ранку на автодорозі Львів – Шегині неподалік села Бар у Городоцькому районі.

За уточненою інформацією поліції, внаслідок отриманих травм у ДТП на місці події загинули 25-річний водій та 24-річний пасажир «Рено Мастер», обидва – мешканці Івано-Франківської області.

Ще десятьох осіб, серед яких одна жінка, доставили у лікарню. Потерпілим 19-54 роки, троє з них – львів’яни, троє – жителі Івано-Франківщини, ще три особи з Яворівського району і одна – з Пустомитівщини.

Водій автоцистерни, 29-річний житель Київщини, за медичною допомогою не звертався. Його поліцейські затримали в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) та ст.288 (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статтей, – від трьох до десяти років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.