п’ятниця , 19.04.2024

Мокрий сніг з дощем пообіцяли синоптики у західних областях України

Впродовж 14-17 січня температура в регіоні коливатиметься в межах градусів, близьких до нуля

Наприкінці цього тижня Україну чекає істотне потепління та припинення опадів. Проте від 14 і до 17 січня у західних областях падатиме сніг та мокрий сніг, який перед вихідними закінчиться.

Як повідомляє «Обозреватель» з посиланням на дані Укргідрометцентру, 14 січня середня денна температура у країні буде від -1 до +1 градуса. Найтеплішим виявиться західний регіон — там прогнозують від 0 до +2 (у Закарпатській області до +3) градусів.

Максимально низькою температура цього тижня буде в центральному і східному регіоні. Вночі термометр покаже від -5 до -7 градусів. Сніг (на заході та півдні мокрий сніг і сніг із дощем) падатиме на всій території країни.

У вівторок, 15 січня, температура порівняно з попереднім днем трохи опуститься. Опади прогнозують на заході та сході, в інших областях сухо. Цього дня в Україні буде від -2 до -4 вдень і від -6 до -8 градусів вночі.

Середа, 16 січня, буде без опадів лише в низці центральних і південних регіонів країни. На заході прогнозують мокрий сніг, а в Донецькій і Луганській областях — сніг. Температура повітря збережеться на рівні попереднього дня, лише на заході України потеплішає на 1-2 градуси.

У четвер, 17 січня, синоптики прогнозують невелике потепління по всій Україні. Середня температура вдень складе від -1 до +1, вночі від -5 до -7 градусів. Опадів слід чекати у західних, а також Київській, Чернігівській, Сумській областях.

У п’ятницю, 18 січня, в Україні буде хмарно з проясненнями, сухо (мокрий сніг можливий на Закарпатті). Нічна температура різко підвищиться, її середній показник по країні зрівняється з денним – від -1 до +1 градуса. Найтеплішими будуть Херсонська область і Крим — вдень від 3 до 5 градусів вище від нуля.

До слова, раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про значну сніголавинну небезпеку в горах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей.