п’ятниця , 29.03.2024

Зеленський перший – у рейтингу президентських перегонів новий лідер

Опитування соціологічної групи Рейтинг показало зростання рейтингів президента України Петра Порошенка та актора Володимира Зеленського.

За даними соціологів, за останній місяць помітно зріс рейтинг Зеленського і Порошенка. Невелике зменшення відбулося в рівні підтримки Тимошенко. Електоральні показники інших кандидатів не зазнали відчутних змін, повідомляє НВ.

Зеленський має відносно високі електоральні показники серед виборців Півдня і Сходу, в Києві – ділить першість з Порошенком, на Донбасі – з Бойком.

Тимошенко лідирує в Центрі і на Півночі, на Заході – зрівнялася з чинним Главою держави. Останній – лідер симпатій серед виборців Галичини.

Соціологи Рейтингу стверджують, що Зеленський – кандидат, який має найвищий потенціал електорального зростання. Його готові підтримати 7,4% виборців, за умови, якщо їхні лідери не братимуть участі у виборах.

Тимошенко і Гриценко могли б підтримати ще по 6% таких опитаних, Бойка, Ляшка – по 5%, Мураєва, Садового, Шевченка – по 4%, Вілкула – 3%, Порошенка і Наливайченка – по 2%.

За даними Рейтингу, зараз лідерами президентського рейтингу є Зеленський, якого підтримують 19,0% тих, хто визначився і має намір голосувати, а також Тимошенко, яку підтримують 18,2% таких респондентів.

За Порошенка готові віддати свої голоси 15,1%, за Юрія Бойка – 10,0%, Анатолія Гриценка – 8,5%, за Олега Ляшка – 7,0%, Євгена Мураєва – 3,6%, О.Шевченка – 2%, 9%, Андрія Садового – 2,7%, Олександра Вілкула – 2,6%.

Додамо, що згідно з опитуванням Центру соціальних і маркетингових досліджень Соціс, Київського міжнародного інституту соціології та Центру Разумкова, лідерами президентських перегонів є Зеленський, Порошенко і Тимошенко.