субота , 20.04.2024

Жінка зробила зауваження чоловікові, який справляв потребу на вулиці, і ледь не позбулася життя

Коломийський міськрайонний суд засудив раніше судимого чоловіка, який у парку приставив кухонний ніж до горла перехожій.

Суд встановив, що ще 27 листопада 2016 року обвинувачений, перебуваючи в парку м. Коломия по вул. Чехова біля міського озера, за будівлею газорозпридільчого обладнання, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, підійшов ззаду до потерпілої та приклав до горла жінки кухонний ніж.

При цьому остання кричала, кликала на допомогу і захищаючись отримала тілесні ушкодження у виді садна пальця, пише ГК. 

На засіданні чоловік свою вину визнав частково. Він пояснив, що у той момент справляв природні потреби позаду будівлі і перехожа зробила йому зауваження, що його дуже обурило. Він схопив її за капюшон куртки з метою налякати, втім, наявність ножа у руці він заперечив.

Жінка, у свою чергу, розповіла, що вона поверталась додому, коли раптом із темряви зі спини підійшов чоловік. Він схопив її за куртку, приставив ножа до горла і промовив “тихо-тихо”. Намагаючись втекти жінка кричала, кликала на допомогу, також порізала палець. Дорогою вона зустріла поліцейських і вже разом із ними розшукала злочинця.

До слова, ніж у нього таки був – чоловік намагався викинути його у поліцейській машині. Однак експерт висловив сумніви у тому, що рана на пальці потерпілої була нанесена саме ним.

Суд вирішив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 ККУкраїни та призначити покарання у виді чотирьох з половиною років позбавлення волі.