середа , 24.04.2024

Чоловік, через якого житель Прикарпаття підірвався гранатою, отримав 3,5 роки тюрми

Чоловікові, через якого загинув його товариш, винесено вирок. Прокуратура наполягає на більш суворому покаранні та готує апеляцію

Тисменицькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 263,  ст. 264 КК України, за фактом незаконного придбання, носіння, недбалого зберігання та  передачі бойових припасів, що спричинило загибель людини.

Нагадаємо, що в липні 2017 року у с. Угринів Тисменицького району місцевий житель, який напередодні незаконно придбав 2 ручні осколкові гранати та набої до вогнепальної нарізної зброї, під час розпивання алкогольних напоїв у власному житлі продемонстрував одну із гранат своєму товаришу, який у ході огляду гранати привів її в бойову готовність та підірвав. У результаті нещасного випадку чоловік загинув на місці події.

Вироком Тисменицького районного суду Івано-Франківської області обвинуваченого визнано винним за ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»), ст. 264 («Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів») КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

Прокуратура не погоджується з рішенням суду та готує апеляцію, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.