п’ятниця , 29.03.2024

У Польщі п’ятеро дівчат загинули під час пожежі у закритій квест-кімнаті

П’ятеро дівчат, серед яких троє – неповнолітні, загинули під час пожежі в кімнаті для квесту в польському місті Кошалін.

Як повідомляє zaxid.net з посиланням на RFM24, вони брали участь у квесті і повинні були вирішити головоломку та вибратися із закритої кімнати.

Однак в приміщенні, де перебували дівчата, почалося загоряння. На місце терміново вирушили працівники екстрених служб. Однак було вже пізно — до прибуття фахівців весь поверх був охоплений вогнем.

Унаслідок пожежі п’ятеро дівчат загинули. Експерти вже ідентифікували тіла загиблих, встановлено, що трьом жертвам було лише 15 років. Як повідомляється, участь у квесті була частиною святкування дня народження однієї із загиблих.

Ще одного чоловіка з сильними опіками госпіталізували. Це працівник квест-кімнати. Поки що невідомо, чому персонал закладу не відреагував вчасно і не відкрив двері кімнати, щоб дівчата могли врятуватись

За даними поліції, найбільш ймовірним джерелом пожежі був газовий балон. Проте остаточно причину пожежі встановлять фахівці.

До слова, Escape room – це інтелектуальна гра, в якій гравців замикають в приміщенні, з якого вони повинні вибратися за час, знаходячи предмети і вирішуючи головоломки.

Команду з 2-4 людей закривають в квест-кімнаті і в них є певний час на те, щоб розгадати всі загадки, котрі приведуть їх до ключа від кімнати. Це можуть бути різного роду пазли, кодові замки, магніти, головоломки.