субота , 20.04.2024

У Карпатах на гірськолижному курорті двоє туристів впали з підйомника (ФОТО)

Вчора, 2 січня, на одному з підйомників у гірськолижному курорті Драгобрат сталася аварійна ситуція.

Про це повідомила одна з потерпілих, мешканка Києва Анна Самородова, в соціальній мережі Фейсбук:

“Сідаємо ми на підйомник “Вершина”, опускаємо металеву конструкцію, на яку ставлять лижі та сноуборди, проїжджаємо кілька метрів і тут вона виривається з кріплення і паде вниз. Ми падаємо разом із нею”, – написала жінка.

Туристка розповідає, що після інциденту, персонал курорту не поспішав їм на допомогу:

“Підйомник ніхто не зупинив, мало того, що ми застрягли в цьому снігу, впали на залізяку, нам знизу працівники Драгобрату кричать: “Відповзіть звідти, приберіть голови, тут люди їдуть”! Кілька хвилин намагалися вибратися звідти самі, поки інші люди чіплялися ногами об ту саму залізяку, а ми ухилялися від інших крісел. Коли вдалося встати, я захопила ту саму залізяку і намагалася спустити. Через деякий час вони таки зрозуміли, що нам потрібна допомога”, – написала Анна Самородова.

Коли потерпіла намагалася з’ясувати що ж трапилося на касі, їй сказали, що, можливо, вони сильно натиснули на підйомник. Після цього жінці запропонували компенсацію, у вигляді скі-пасів, щоб забути ситуацію:

“Це жах, друзі. Я й досі в шоці”, – прокоментувала туристка.

Натомість адміністратор курортного комплексу “Вершина Карпат” у Драгобраті Надія Цибиленко, повідомила кореспонденту “УНН” наступне:

“На підйомнику все гаразд, вони самі зачепилися, розвернулися і випали. Бо вони сиділи в сидінні тому не могли випасти з конструкції. Крісло тримало їх. Вони сперлися та відчепили конструкцію самостійно. Разом із своїми лижами, які були прикріплені і висіли знизу”, – сказала адміністратор.

Також, вона запевняє, що туристи це спланували зробити заздалегідь. Тому що, переглядаючи камеру спостереження, вони помітили дивні дії туристів, які начебто планували вистрибнути із підйомника.