четвер , 28.03.2024

Священики і семінаристи з Івано-Франківська колядують в Італії (ФОТО)

Щороку семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії свщмч. Йосафата в часі різдвяної коляди вирушають до українців греко-католиків в еміграції для того, щоби поділитися з ними радістю народження Господа нашого Ісуса Христа.

Цей рік також не став винятком та з благословення Високопреосвященного Архієпископа та Митрополита Кир Володимира Війтишина, а також ректора семінарії прот. Олеся Будзяка семінарійне тріо «Noel» на чолі з віце-ректором прот. Андрієм Чорненком 3 січня вирушили в дорогу.

Подорожуючи містами Італії, семінаристи Олексій СтронськийПавло Момот та Дмитро Котович, допомагали українцям відчути колорит рідної Батьківщини. Розпочалась подорож візитом до українців в містах Парма, П’яченца та Кореджо, де капеланом служить о. Андрій Мацьків.

Там отці служили Божественну Літургію, а опісля браття дарували присутнім різдвяну радість, колядуючи та співаючи українських народних пісень. Крім того, протягом цілої подорожі віряни мали нагоду прикластись до мощей великого українського святого, покровителя семінарії, священномученика Йосафата.

Тепло зустріли колядників в м. Модена, де немала спільнота українців на чолі з парохом о. Тарасом Галаваємсвяткували празник Різдва ГНІХ. Опісля вирушили до  історичного міста Болонья, де короткий час колядників дуже гостинно приймав о. Михайло Бойко. Там колядники нагоду бачити історичні місця міста, відвідали катедральний собор, в якому приклонились перед мощами праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці.

На запрошення о. Тараса Максиміва, який ще нещодавно працював на посаді префекта ІФДС, а зараз вже сумлінно служить для українців, що перебувають в місті Фоліньйо.

Опісля, вирушили до міста Пескара на узбережжі Адріатичного моря. Тут семінаристів приймав о. Любомир Сітко. Для українців відслужили Літургію на свято Обрізання Господа нашого Ісуса Христа та св. Василія Великого, а також вже традиційно заспівали концерт коляди та української пісні. Окрім того колядували для місцевого італійського єпископа та італійців в катедральному соборі м. Пескара.

Вже другий рік поспіль разом з українцями м. Каттоліка, де служить о. Володимир Медвідь, молились в навечір’я свята Богоявління. Там само, мали нагоду разом з парафіянами розділити другу святу вечерю.

На запрошення о. Віктора Двикалюка, колядували для українців, що працюють в Республіці Сан-Марино. Тамтешні парафіяни були щиро зворушені візитом колядників.

На завершення подорожі повернулися до м. Болонья, де разом з усіма присутніми та парохом о. Михайлом Бойком прославляли новонародженого Ісуса через колядки та щедрівки.