четвер , 28.03.2024

Прокурор з Прикарпаття здав 40 доз крові і став “Почесним донором України”

Прокурор з Івано-Франківщини Андрій Буца отримав звання “Почесний донор України”.

Прокурор відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України (з місцем дислокації у прокуратурі Івано-Франківської області) Андрій Буца вже не перший рік безоплатно здає кров в обласній станції переливання крові.

Чоловік скромно зізнається, що це невеликий внесок у справу допомоги людям.

«Я почав здавати кров із липня 2015 року. Це пов’язано з подіями на Сході України. Тоді я собі постановив: хто в тилу, той теж повинен щось робити», – розповів Андрій Буца.

В Законі «Про донорство крові та її компонентів» указано, що звання «Почесний донор України»  присвоює Президент України особам, які здали відповідну кількість крові. Це 40 максимальних доз крові або 60 максимальних доз плазми безкоштовно, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

«Андрій Михайлович Буца до нас в обласну станцію переливання крові приходить уже не перший рік. Здає кров і плазму для хворих, які перебувають у лікарнях нашої області. За це ми щиро дякуємо Андрію Михайловичу і будемо ставити його за приклад іншим», – відзначив Ігор Дожджанюк, головний лікар Івано-Франківської обласної станції переливання крові.

Крім того, до такої благородної справи тепер уже «Почесний донор України» активно залучає своїх колег. Він часто ініціює акції щодо здачі крові.

«Ми проводили акції до Дня захисту дітей, до Дня донора, до Дня Конституції та інших свят. Упродовж останніх років колеги активно залучаються до здачі крові», – додав прокурор Андрій Буца.

Один коментар

  1. ??? Проста математика… З липня 2015 до січня 2019 пройшло три з половиною роки. Максимально допустиму дозу (460мл) можна здавати не частіше ніж один раз у два місяці, тобто в рік максимум шість раз (6х0,460=2,760 л крові). За три з половиною роки працівник прокуратури мав би здати максимум 23 максимально допустимих доз (23х0,460=10,580 л крові). Можливо прокурор здавав за один раз 0,920 л крові???