п’ятниця , 29.03.2024

Поліції нарешті вдалося розшукати неповнолітнього “мандрівника”, який тиждень тому втік зі школи

Правоохоронцям нарешті вдалося розшукати школяра, який 22 січня покинув навчальний заклад і зник безвісти.

Працівники прикарпатської ювенальної превенції упродовж тижня розшукували неповнолітнього мешканця Кіровоградської області, який до цього перебував в Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Виявили юнака увечері 29 січня на одній з автозаправок Хмельницької області.

Хлопець 22 січня самовільно пішов з івано-франківської школи, де тимчасово навчався, та до учорашнього вечора його місцеперебування було невідомим.

На розшук неповнолітнього прикарпатські поліцейські орієнтували й колег з інших регіонів України. Відтак напередодні розшукуваного хлопця упізнали на автозаправці на Хмельниччині та повідомили місцевих поліцейських, зателефонувавши на лінію «102».

Наразі працівники поліції з’ясовують усі подробиці «подорожі» кіровоградця. Як попередньо встановлено, у день втечі він з Івано-Франківська попутнім автотранспортом добрався до Коломиї, а звідти – таким же чином до Тернополя та Хмельниччини.

Далі його «маршрут» проліг до Одеси, звідки через три дні хлопець знову така автостопом повернувся назад до Хмельницької області.

Зараз неповнолітній перебуває у закладі соціально-психологічної реабілітації для дітей.

Поліція вдячна усім небайдужим громадянам, які відгукнулися на поширену інформацію про розшук неповнолітнього хлопця та допомагали у його пошуку.

Водночас ювенальні поліцейські звертаються до водіїв-«далекобійників»: якщо ви перевозите неповнолітніх «мандрівників», будьте прискіпливішими до їх розповідей про причину поїздок та відсутність коштів. Можливо, серед них є діти-утікачі, яких розшукують батьки та правоохоронці.