четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині водій запідозрив, що його штрафують п’яні поліцейські

У вівторок, 8 січня, у селі Спас Рожнятівського району між місцевими жителями та поліцейськими виник словесний конфлікт.

На сторінці «Новини Рожнятівщини» в Instagram повідомили, що чотири екіпажі поліцейських виписували водію штраф за неправильну зупинку. У коментарях люди звинувачували правоохоронців у тому, що вони п’яні. Користувач Василь Ведмідь зазначив, що двох поліцейських у Рожнятові перевіряли на драгері. Тест показав, що правоохоронці тверезі, пише “Галицький Кореспондент”. 

«Але при розмові чути перегар. Як це пояснити? Ми ніяк не могли довести, що вони п’яні. Хоч одного з них сфотографували, як при всьому кіпіші у Спасі він спав у машині…» – зазначив чоловік.

У поліції заперечують те, що їхні працівники були п’яні. Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківської області Інна Костенко каже, що 8 січня поліцейські зупинили водія, який порушив ПДР та склали на нього постанову за ч.1 ст.122 КУпАП (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).

«Потім до правоохоронців надійшла скарга на поліцейських. Заявник скаржився, бо, зі слів чоловіка, його зупинили п’яні копи. Чоловік просив, щоб приїхав інший екіпаж і освідчив поліцейських», – каже Інна Костенко.

Жінка додає, що на місці події зібралась велика кількість людей і приїхав ще один екіпаж, як і просив заявник. Після цього поліціянти освідчили колег. «Поруч був ще третій екіпаж поліції, також під’їхав відповідальний від відділення поліції, зважаючи на кількість людей», – зазначає Костенко.

За її словами, порушень з  боку поліції не було і всі правоохоронці були тверезі.