середа , 24.04.2024

На Прикарпатті надали допомогу батькові військовополоненого моряка

Посадовці Надвірнянської РДА відвідали сім’ю полоненого моряка Андрія Ейдера.

Уже другий місяць поспіль увага українського суспільства прикута до долі військовополонених моряків, судна яких обстріляли у Керченській протоці спецназівці ФСБ, за начебто незаконний перетин державного кордону Російської Федерації.

Зараз моряків утримують під арештом у слідчому ізоляторі в Москві. 15 січня Російський суд обрав полоненим запобіжний захід тримання під вартою до 24 квітня 2019 року.

З тривогою за подіями у Москві спостерігає батько наймолодшого моряка Андрія Ейдера – Дмитро. Найбільше його цікавить здоров’я сина, повідомляє прес-служба Надвірнянської РДА.

Батько Андрія, з новою сім’єю уже 8 місяців проживають у Надвірній. Вони переїхали з Одеси і зараз орендують будинок, який стараються облаштувати. Вирішити побутові проблеми Дмитро Євгенович пробує самостійно, але місцева влада вирішила надавати усіляку підтримку його сім’ї. Райдержадміністрація закупила меблі, надала сприяння в придбанні дров та допомогла родині в отриманні соціальних допомог.

Дмитро Євгенович займається народними ремеслами – коваль-зброяр. Всі свої зусилля направив на те, щоб звільнити з полону сина. Він впевнений, що Андрій здолає всі труднощі і повернеться додому.

Батько розповідає, ще змалку Андрій полюбив море, тому вступив до Одеського морського транспортного ліцею. Після його закінчення підписав контракт на службу у ВМС.

Андрій наймолодший з військовополонених, у грудні йому виповнилось 19. Своє день народження святкував за гратами. А на флоті встиг прослужити лише понад два місяці.

Дмитро каже, дуже б хотів побачитись з сином, обійняти і підтримати його та боїться що при перетині російського кордону і сам може опинитись в руках окупанта.

Попри всі труднощі сім’я не втрачає віри в те, що вже незабаром всі українські полонені будуть звільнені, а його син зможе нести військову службу на Прикарпатті ближче до батька, братів і сестри.

Сьогодні тривогу Ейдерів розділяють українці. Всі разом вірять, що вже завтра побачать українських героїв на рідній землі.

Андрій Ейдер