середа , 24.04.2024

Кіберполіція затримала трьох франківців, які через мобільний додаток крали гроші у клієнтів банку

Кіберполіція України викрила групу з трьох осіб, які розробили механізм перерахунку грошей клієнтів одного з українських банків завдяки його додатку для мобільного телефона чи комп’ютера.

Про це повідомили у Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Як розповіли правоохоронці, служба безпеки банку звернулась до кіберполіції з повідомленням про несанкціоновані списання грошей з рахунків їх клієнтів. За результатами розслідування було викрито групу з трьох мешканців Івано-Франківська.

«Вони розробили протиправний механізм перерахунку грошей клієнтів одного із українських банків. Кошти зловмисники перераховували на підконтрольні рахунки іншого українського банку та в подальшому використовували їх на власний розсуд. При цьому несанкціоноване списання коштів було можливе лише завдяки мобільному додатку, установленому на мобільний пристрій чи комп’ютер клієнта банку», – заявили у кіберполіції.

Підозрюваних помістили під домашній арешт, їм загрожує до 8 років ув’язнення згідно з ч. 3 ст. 190 ККУ (шахрайство).

Також кіберполіція радить клієнтам банків не вводити дані своїх карток на неперевірених сайтах і здійснювати розрахунки лише на сайтах, де використовується захищений протокол «https://».

Також правоохоронці радять підключити послугу «SMS-банкінг» та періодично перевіряти свої комп’ютери на предмет вірусів.