п’ятниця , 29.03.2024

Згода на секс: психолог пояснила, чому це потрібно робити

В Україні з 11 січня набудуть чинності зміни до Кримінального кодексу, які передбачають, що секс без згоди – усної, письмової чи невербальної – вважатимуть зґвалтуванням.

згода на секс

З того моменту Україна зобов’язана розслідувати кожен статевий акт, який здійснений без згоди потерпілої особи.

Катерина Філіпова, жіночий коуч, сексолог, тренер по імбілдингу в ексклюзивному коментарі для Здоров’я 24 пояснила, чому це потрібно робити.

Вона вважає, що дуже важливо обговорювати готовність до сексу, тому що обидва партнери повинні розуміти яка це відповідальність. Все через те, що презервативи можуть порватися. Тому партнери повинні бути готовими до небажаної вагітності чи інфекцій, про які один з партнерів міг навіть не підозрювати.

Сексолог зазначає, що в країні люди досі не навчилися фліртувати.

“Будь знак симпатії сприймається, як запрошення в ліжко. Хоча, насправді, флірт нікого ні до чого не зобов’язує. Посміхнутися касиру в супермаркеті – це вже флірт. Коли ви це робите, то навряд чи думаєте, як затягнути її в ліжко, правда? Але те ж саме дію в іншій обстановці, наприклад в барі, чомусь розцінюється вже як натяк на інтимну близькість”. – говорить жіночий коуч Катерина Філіпова.

Сексолог Катерина Філіпова зазначає, що більшість чоловіків досі вважають, що якщо жінка каже “ні”, то це означає “не знаю”. Насправді, коли жінка відмовляється, то це означає “ні” і крапка.

Це не заклик до того, щоб чоловіки були більш наполегливими або ж жінка сама збільшує свою цінність. Це означає лише одне: ви не цікаві цій жінці.

“У мережі зараз гуляє жарт про те, що перед сексом треба брати у дівчини розписку про згоду на секс, щоб у неї не було шансів звинуватити чоловіка в зґвалтуванні. Це, звичайно, перебір. Досить просто слухати жінку і приймати як факт, що “ні” – це “ні”. – зазначає Катерина Філіпова.

Попри те, що це розуміють не всі чоловіки, жінкам необхідно бути обережнішими. Якщо для вас посидіти на колінках нічого не означає, то ви не можете знати, як на це зреагує чоловік. Схожа ситуація і з відвертим одягом. Вам здається, що це просто красиво, а хтось може сприйняти як “сама напрошується”.

Жіночий коуч підтверджує, що коли кров наповнює геніталії, то йде з мозку частково.

Тому будьте готові до того, що пояснити чоловіку, який “готовий до бою” словами, що “ви не така і взагалі не це мали на увазі” не завжди вийти. Сексолог радить не випробовувати долю і не провокувати чоловіків.

Джерело: “24-ий канал”

Один коментар

  1. Конец украинской демографии, если подобные матриархальные законы примут. Теперь рожать вообще перестанут в Украине. Парням будет совсем невыгодно связываться с девушками: мозго*бства много, а кайфа почти никакого. Раньше девушки хоть сексом компенсировали свою бесполезность и паразитизм, а теперь от них только вред и опасность мужчине. Это конец института брака. И рождаемости тоже.