п’ятниця , 19.04.2024

Зарплата має бути ринкова, а не захмарна, – Гройсман ініціював перегляд умов контракту з правлінням “Нафтогазу”

Кабінет міністрів України очікує від наглядової ради НАК “Нафтогаз України” нових умов контракту з головою правління й рештою менеджменту компанії.

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Ми звернемося сьогодні до незалежної наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, для того, щоб вони запропонували уряду розглянути новий контракт з менеджментом на нових умовах, які передбачатимуть нормальні ринкові заробітні плати і нагороди за конкретні успіхи в роботі компанії”, – сказав він.

Гройсман, вкотре, підкреслив, що умови чинного протягом п’яти років контракту з правлінням “Нафтогазу України”, які стосуються заробітної плати і нагород,  є неприйнятними і потребують перегляду відповідно до ринкового рівня.

“В уряду України з’явилася юридична можливість переглянути умови контракту з правлінням, підписавши новий контракт, в якому буде передбачена ринкова заробітна плата, а не захмарна, а нагороди повністю залежні від успіхів. Якщо виконаний план зі збільшення видобутку українського газу, тоді і зарплата, і бонуси можуть бути трохи вище”, – сказав Гройсман.

Прем’єр також нагадав, що контракт з главою НАК Андрієм Коболевим спливає 22 березня 2019 року.

Як повідомлялося, Кабмін заявив про намір переглянути у бік скорочення “космічні” заробітні плати керівників державних компаній, серед яких і НАК “Нафтогаз України”.