п’ятниця , 19.04.2024

В Одеській області планують запустити вертолітне сполучення з “Буковелем”

На першому етапі компанії-учасниці проекту планують побудувати й обладнати в Україні 9 вертолітних портів.

В Одеській області планують запустити вертолітне сполучення з курортом «Буковель» (Івано-Франківська область) і курортним Трускавцем Львівської області.

Як повідомили у прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, в регіоні планується реалізація інвестиційного проекту «Повітряний експрес», який передбачає створення швидкісних пасажирських перевезень.

Зокрема, перевезення планується налагодити між рядом обласних центрів і курортами Затока (Кароліно-Бугаз, Одеська область), «Буковель» (Івано-Франківська область) і Трускавець (Львівська область).

Відзначається, що відповідний меморандум про співпрацю підписано між Одеською ОДА і ТОВ «Міжнародна транспортна сервісна група ТВС».

За словами заступника голови обладміністрації Світлани Шаталової, проект передбачає обладнання вертолітних майданчиків зі штучним або ґрунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря.

«Цей інвестиційний проект, який передбачає додатковий вид пасажирських перевезень сучасним авіаційним транспортом, дасть ще один поштовх до розвитку туризму в Одеській області. Це інвестиції в регіон і нові робочі місця, тому ми підтримали перспективу його реалізації», – наголосила Шаталова.

Меморандум передбачає, що до реалізації проекту приєднаються вищеназвана транспортна група спільно з американською корпорацією Trans World Service і корпорацією EXIM. На першому етапі компанії планують побудувати й обладнати в Україні дев‘ять вертолітних портів.

Відзначається, що саме стільки українських міст пропонується об’єднати завдяки регулярним вертолітним перевезень проекту «Повітряний експрес». Отже, шлях до Кароліно-Бугаз з Києва займе 2 години, з Вінниці – 1 годину 25 хвилин, з Черкас – півтори години.

За задумом інвесторів, перевозитимуть пасажирів важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II і Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць. Вони обладнані всім необхідним: туалетною кімнатою, буфетом, відділенням для багажу, полицями для ручної поклажі.

Джерело: УНІАН