п’ятниця , 29.03.2024

Спершу кінь витоптав город жінці, а потім його власник ще їй по голові надавав

У Калуському районі кінь забрід на город селянки та потоптав зелень. Обурена жінка перепинила власника коня у центрі села, висувала претензії.

кінь

Власник — схопив жінку та надавав їй по голові. Потерпілу згодом забрала швидка.

Такий нетиповий випадок трапився ще влітку, у липні 2018 року у Калуському районі. Потерпіла з обвинуваченим до цього інциденту перебували у добрих стосунках. Однак пригода з конем розсварила односельчан.

Обвинувачений у суді вину визнав, пообіцяв з потерпілою більше не сваритись і подібного не вчиняти. Та попросив суд суворо його не карати, а дати штраф. Потерпіла ж навпаки — просила покарати його суворіше — дати не штраф, а громадські роботи. Мовляв, той чоловік досі навіть вибачення не попросив, щкоди не компенсував. Останнього не приховував і сам обвинувачений.

Однак суд врахував молодий вік підсудного, відсутність судимості та вирішив, що для перевиховання обвинуваченого вистачить і штрафу. Тож визнав його винуватим у спричиненні легких тілесних ушкоджень та присудив штраф у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів — 850 грн у дохід держави. Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 20 грудня.

Ольга КРАВЕЦЬ