субота , 20.04.2024

У Коломиї освятили нову церкву (ФОТО)

У неділю, 16 грудня, Преосвященний владика Василь (Івасюк) освятив новозбудований храм в Коломиї.

Святиню назвали в честь Андрія Первозванного – першого апостола і послідовника Христа, повідомляє прес-служба Коломийської єпархії УГКЦ.

На освяченні та святковій Божественній Літургії спільно з владикою співслужили: парох храму о. Микола Остафійчук, протосинкел єпархії о. Роман Кіцелюк, о.м. Петро Чиборак, о. Володимир Касіян, о.Олег Ткачук, о. Юрій Атаманюк, о. Володимир Гуменюк, о.Іван Остафійчук,о.Василь Жупник та о.Юрій Терещенко.

Я поселюсь в них, і (…) буду їхнім Богом, вони ж будуть моїм народом” (ІІ Кор.6:16), – такими словами розпочав свою проповідь владика Василь. – Красивими куполами, у нашому місті, здійнявся до неба  ще один величний храм. Однак, будівництво його слід продовжувати у своїй душі ділами милосердя і віри, бо ця нова святиня є тільки допоміжною до вашого духовного храму”.

Також єпископ зазначив, що завданням новозбудованого храму є запрошувати всіх християн до спасіння та життя вічного. Рівночасно кир Василій висловив слова вдячності всім доброчинцям, зокрема о.Миколу Остафійчука нагородив Патріаршою грамотою за ревну працю та докладені зусилля у проведенні будівництва.

Після богослужіння відбулося мирування, а на завершення вірні та гості зробили спільну фотографію.