субота , 20.04.2024

Суд оштрафував на 25 тисяч одного з керівників патрульної поліції Івано-Франківщини

25 тисяч штрафу присудив суд тимчасово виконуючому обов’язки начальника відділу адміністративної практики управління патрульної поліції в Івано-Франківській області за хабар у 7800 грн.

Саме у стільки чоловік оцінював свою допомогу у видачі посвідчення водія.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 20 грудня. Відповідно до матеріалів справи, в.о. начальника допоміг у серпні жителю Франківська вступити на навчання у автошколу “Вердант”.

А під час наступних зустрічей повідомив чоловіку, що в разі необхідності виготовлення посвідчення водія будь-якої форми йому, або його знайомим, останній може до нього звертатися у будь який-час і він особисто посприяє у виготовленні такого посвідчення.

Уже у вересні той чоловік звернувся до т.в.о із проханням допомогти в належному оформленні та підготовці всіх документів необхідних для отримання посвідчення водія його знайомій.

Надалі фігурант справи призначив зустріч та повідомив, що для видачі посвідчення водія категорії «В» та «С», йому необхідно надати 4 фотознімки, ксерокопію паспорта громадянина України та ідентифікаційного коду, а також грошові кошти в сумі 7 500 гривень.

Також додав, що знайома може навіть на навчання не ходити, а лише прийти через три місяці в Регіональний сервісний центр для фотографування та здачі іспитів. Почувши таку пропозицію, чоловік невдовзі звернувся до правоохонних органів Івано-Франківської області.

Надалі домовленість пішла ще й про довідку про відсутність притягнення особи до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП. Такий документ т.в.о. оцінив у 300 грн.

Затримали хабарники оперативники спецслужб 20 вересня у його ж авто після отримання усієї суми неправомірної вигоди. До суду справа надійшла уже з укладеною угодою про визнання винуватості обвинуваченого та прокуратури. 20 грудня суд її затвердив.

Він, відповідно до угоди, визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 369-2 “Зловживання впливом”та ч.1 ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” та присудив 25 тисяч 500 грн штрафу. Також суд позбавив його права обіймати посади в державних та правоохоронних органах на строк два роки.

Наразі вирок законної сили не набрав. До вступу вироку у силу, чоловіку залишили у дії запобіжний захід у вигляді застави.

Ольга КРАВЕЦЬ