субота , 20.04.2024

На Івано-Франківщині контрактник підробив пенсійне посвідчення — у мамине вклеїв свою фотографію

У Тисменицькому районі АТОвець потрапив на лаву підсудних через креатив — чоловік підробив пенсійне посвідчення і носив його у паспорті, аж поки не попався з ним патрульним.

Про це йдеться у вироку Тисменицького районного суду від 20 грудня. Як випливає із документу, фігурант кримінальної справи — контрактник, учасник бойових дій в АТО.

На початку лютого 2016 року він знайшов пенсійне посвідчення своєї матерів, яка померла ще у 2011 році, та наклеїв поверх материного фото у посвідченні своє. Після цього ще й за допомогою праски та поліетиленової плівки заламінував “документ”. Його він носив у паспорті, аж поки 11 лютого 2016 року підробку не виявили та не вилучили правоохоронці.

Дії чоловіка орган досудового слідства кфаліфікував за ч.1 ст. 358 КК “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”. У суді обвинувачений свою вину визнав, розкаявся та попросив суд застосувати суд Закон України “Про амністію в 2016 році”.

Суд прислухався. Він визнав “креативщика” винуватим у вчиненні злочину за ст.358 КК, присудив 17 тисяч штрафу та звільнив його від призначеного покарання на підставі п. «д» (ветеранів війни) ст.1 Закону України”Про амністію в 2016році” від 07.09.2017 року.

Ольга КРАВЕЦЬ