четвер , 18.04.2024

На сесії облради затвердять бюджет Прикарпаття на 2019 рік

На друге пленарне засідання 26-ї сесії обласної ради, яке відбудеться 21 грудня 2018 року, винесено 30 проектів рішень.

Такий проект порядку денного рекомендувала до розгляду депутатського корпусу президія обласної ради.

Ключовим питанням другого пленарного засідання стане прийняття обласного бюджету на 2019 рік, повідомляє прес-служба Івано-Франківської облради.

Ми зробили все можливе, аби обласний бюджет був максимально збалансований. При напрацюванні проекту проводилися бюджетні слухання за участі керівників обласної ради, облдержадміністрації, фінансистів, головних розпорядників коштів. Приємно відзначити, що практично по всіх галузях збільшено видатки.

Найсуттєвіше це відчутно по охороні здоров’я. Очікуємо, що упродовж року будуть зміни, як то зростання оплати праці чи передача повноважень на місця без передачі необхідних ресурсів тощо. Все це буде розбалансовувати обласний бюджет. Та все ж  переконаний, що ми зможемо оперативно реагувати на такі виклики“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Перед прийняттям головного фінансового документу Прикарпаття на 2019 рік депутатам буде запропоновано затвердити шість нових регіональних програм, підтримати три звернення до центральних органів влади., схвалити план роботи обласної ради на наступний рік.

Депутатський корпус також поінформують про функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи. Разом з цим, прикарпатські обранці обговорять питання проголошення 2019 року в Івано-Франківській області Роком Організації українських націоналістів.

Серед інших питань – звернення до центральних органів влади, проекти рішень, які стосуються погодження надання у користування ділянок надр на території області, мають фінансове навантаження, регулюють майнові та земельні відносини.