четвер , 28.03.2024

Західна Україна потерпає від негоди – у снігових заметах застрягли десятки автомобілів (ФОТО)

Ось уже два дні поспіль Західна Україна потерпає від снігопадів. Складні погодні умови плюс подекуди безпорадність дорожніх служб призвели до того, що ряд автошляхів стали непрохідними.

Впродовж минулої доби у снігових заметах застрягли десятки транспортних засобів.

Так, на Львівщині у неділю, 16 грудня, рятувальники ДСНС відбуксирували 8 вантажних автомобілів та 1 автомобіль швидкої допомоги, які загрузли в снігах та самостійно не могли виїхати із заметів.

На Тернопільщині рятувальники 9 разів приходили на допомогу учасникам дорожнього руху. Окрім буксирування легкових автомобілів доводилось також витягувати із заметів карету швидкої допомоги та два рейсових автобуси.

На Волині із снігової пастки вивільнили 16 автомобілів, в яких перебувало 25 людей. А також дві карети швидкої допомоги.

Рятувальники Хмельниччини 5 разів надавали допомогу населенню у буксируванні автомобілів. Зокрема, у селі Жабче Старокостянтинівського району у сніговій пастці опинився водій автомобіля Opel Vectra. Надзвичайники за допомогою автомобіля підвищеної прохідності відбуксирували легковика, врятувавши водія від замерзання.

Чи не найскладніша ситуація на Івано-Франківщині. Прикарпатські рятувальники у неділю витягнули із снігових заметів 19 транспортних засобів, серед яких два автобуси з пасажирами.

А сьогодні, 17 грудня, на Івано-Франківщині доводилось витягувати із снігових заметів автомобіль поліції та шкільний автобус.

Складні погодні умови спричинили і зростання кількості аварій.

Так на Івано-Франківщині за вихідні трапилося 32 дорожньо-транспортні пригода. Зокрема, у Делятині водій вантажівки не впорався з керуванням, в результаті чого транспортний засіб впав з обриву. На щастя, в усіх аваріях, які трапилися у вихідні на Прикарпатті, обійшлося без травмованих.

А ось на Львівщині у неділю, 16 грудня, у результаті зіткнення автобуса з легковим автомобілем загинуло 4 осіб. Не виключено, що саме погодні умови могли стати причиною цієї резонансної ДТП.

На Тернопільщині у селі Кровінка, що поблизу Теребовлі, перекинувся вантажний автомобіль. Водій вантажівки, громадянин Туреччини отримав серйозні травми, а 28-річний пасажир із Луганської області загинув на місці події.

За прогнозами синоптиків, снігопади у західних областях України протримаються ще, як мінімум, добу.

Поліцейські та рятувальники ДСНС закликають усіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними та дотримуватися правил. Власникам приватного автотранспорту радять за можливості утриматися від поїдок.