четвер , 28.03.2024

Доноси Мураєва в СБУ і потрапляння до списку санкцій РФ стали його кінцем як політика, – експерт

На думку експерта, “Мураєв вибуває з реальної політики”. Через співпрацю з СБУ Євген Мураєв, керівник партії «Наші», потрапив під санкції Російської Федерації.

Евгений Мураев

А це призвело до того, що Мураєв вибуває з реальної політики, так як зрадників і донощиків всі зневажають.

Про це заявив політолог Володимир Макарівський в соціальній мережі Facebook.

«Найцікавіша частина оновленого списку санкцій – це поява в ньому Євгена Мураєва, який ще кілька днів тому був фаворитом і користувався повною підтримкою Москви. Їздив туди, спілкувався і відкрито пропагував нав’язані йому ідеї. Однак зрадників не люблять ніде.

Коли Мураєв виступив з доносом в СБУ на нову партію, коли сказав, що Медведчук постійно літає до Путіна і просив українські правоохоронні органи звернути на це особливу увагу, реакція на це була передбачувана, в тому числі і в Москві », – написав політолог.

За його словами, тепер Мураєва не приймуть ні в Москві, де його вважають зрадником, ні в суспільстві українських націоналістів, де його теж не люблять.  « Тепер Мураєву закритий в’їзд до Москви, а у себе на Батьківщині – відкрита дорога тільки до Тягнибока або Яроша.

І що тепер цей політик може дати своєму електорату? Світ? Навряд чи – з ним ніхто не сяде за стіл. Його і в Росію не пускають тепер. Так що і цей шлях закритий. Як, власне, і інші важливі питання вирішувати йому просто ні з ким », – продовжує Володимир Макаровський.

Політолог вважає, що останні події – це урок для тих політиків, які намагаються догодити всім і відразу.

«Шкода, що так швидко закінчилася кар’єра молодого обдарування Євгена Мураєва. Але це і урок для всіх: не можна бути одночасно у всіх гніздах і клювати з усіх годівниць. А «Наші» виявилися несправжніми. І зовсім вони вже не «наші», а «їхні».

Одне втішає, що молодий політик встиг заробити на залученні в свою нібито перспективну партію цілого ряду великих бізнесменів. «Наші» закінчилися, бізнесмени підуть, а гроші залишаться. Тепер зрозуміло, чому назвали партію словом «Наші» – комбінація полягала в знаменитому вислові «були ваші – стануть наші», – підсумував політичний експерт.