п’ятниця , 29.03.2024

Годинна погоня, тарани і стрілянина: поліція годину ловила водія з дитиною

У Рівному поліція цілу годину вела погоню за позашляховиком із дитиною всередині, водій якого таранив кордони із поліцейських авто.

Зрештою копи відкрили вогонь і зупинили втікача. Про це повідомляє  “Експрес” з посиланням на прес-службу поліції Рівненщини.

Близько 22:00 понеділка екіпаж поліції помітив автомобіль Mercedes-Benz ML 430, який їхав із вимкненими фарами. Водій проігнорував вимогу поліцейських зупинитися та почав утікати.

Позашляховик виїхав на автодорогу “Київ-Чоп” та поїхав у напрямку столиці. Неподалік села Горбаків Гощанського району поліцейські службовим автомобілем заблокували рух утікачеві, але той розвернувся і поїхав назад до Рівного зустрічною смугою.

Поблизу міста поліцейські створили штучний затор, проте втікач об’їхав його та врізався у поліцейський Mitsubushi Outlander.

Після цього водій позашляховика, не зупиняючись, продовжив втечу. Близько 23:00 під час переслідування екіпаж патрульних почав здійснювати обгін авто зловмисника, але той спробував зіштовхнути поліцейський Mitsubushi з дороги. Унаслідок зіткнення обидва авто здійснили наїзд на придорожнє огородження.

Після зупинки троє поліцейських вийшли з автомобіля і намагалися наблизитися до позашляховика, але його водій намагався заднім ходом наїхати на них. Ті відкрили вогонь по колесах.

Коли поліції вдалося зупинити втікача, з’ясувалося, що це 42-річний житель селища Понінка Хмельницької області. В салоні Mercedes також перебувала 38-річна дружина водія та малолітня донька.

Чому водій позашляховика чинив опір, він пояснити не зміг. Під час огляду його автівки поліцейські виявили пневматичні пістолет та гвинтівку.

Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за опір працівникові правоохоронного органу.

За даними правоохоронців, під час переслідування травмувалися троє поліцейських. Їх наразі оглядають медики. Крім того, пошкоджено два службових автомобіля.