п’ятниця , 29.03.2024

В Івано-Франківську суд скасував заборону на пересувні цирки з тваринами

Рішення ухвалили на користь компанії, яка організовує гастролі таких цирків

Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним один з пунктів «Правил благоустрою міста Івано-Франківська», який забороняв у місті пересувні цирки з тваринами.

Проти міської ради позивалась агенція, яка зокрема організовує гастролі цирків в Україні.

Як повідомив сайт «Курс», у травні 2018 року міська рада Івано-Франківська затвердила нові правила з благоустрою. У пункті 14.7 прописали, що «на території міста Івано-Франківська заборонене надання послуг пересувних цирків з тваринами».

Невдовзі до суду із позовом звернулося приватне підприємство «Продюсерський центр «Гастролі в Україні». Суддя Наталія Біньковська задовольнила скаргу, скасувала заборону на пересувні цирки з тваринами та зобов’язала міську раду сплатити 1762 гривень судового збору.

Наразі у судовому реєстрі опублікована лише резолютивна частина рішення. Міська рада впродовж 30 днів з дня оприлюднення повного судового рішення має право оскаржити його в апеляційному суді.

Також центр «Гастролі в Україні» виграв аналогічний позов у Рівненської міської ради. Крім того, підприємство оскаржувало також рішення про заборону цирків з тваринами у Черкасах, але програло суди.

Як пише «The Village Україна», «Продюсерський центр «Гастролі в Україні» відомий зоозахисникам в Україні як підприємство, що виступає від імені і в інтересах цирку «Кобзов».

Раніше керівництво цирку зазначило, що поступово в усіх концертних програмах не залишиться жодного номера з чотирилапими артистами.