четвер , 28.03.2024

В зоні ООС загинули двоє українських десантників

Трагічною видалася минула доба для українських захисників на Донбасі.

армія

Ворог понад два десятки разів порушував режим тиші. Є жертви. Обидва полеглих – із Десантно-штурмових військ України

“Російські окупаційні війська 22 рази порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, – повідомили у прес-центрі Об’єднаних сил. – Зокрема, ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 120 та 82 міліметри по позиціях Об’єднаних сил неподалік хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку, та в районі населених пунктів Водяне, Гнутове на Маріупольському напрямку.

Також російські окупанти вели вогонь із БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Кримське – на Луганському напрямку, в районі населеного пункту Новгородське, що на Горлівському напрямку, по населених пунктах Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Невельське – на Донецькому напрямку та позицій українських військових в районі населених пунктів Широкине та Водяне на Маріупольськом напрямку.

Унаслідок бойових дій два українських військових загинули.

За даними розвідки, 13 грудня трьох окупантів було знищено, четверо отримали поранення.

Протягом поточної доби ворог двічі відкривав вогонь по позиціях українських військових у районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил нема”.

Обставини загибелі військових уточнили в командуванні ДШВ

“Під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил одна з окремих десантно-штурмових бригад ДШВ ЗС України втратила двох побратимів, – йдеться у повідомленні ДШВ. – Один із них загинув внаслідок обстрілу з боку противника, другий – внаслідок серцевого нападу.

Командування та особовий склад Десантно-штурмових військ висловлює глибоке співчуття рідним та близьким загиблих десантників”.

Джерело: Експрес-онлайн