четвер , 18.04.2024

Єдиного суддю райсуду затримали на хабарі в 1000 євро

Суддя вимагав хабар за закриття справи про нетверезе керування авто

Керівника Турківського райсуду затримали на хабарі в 1000 євро, які той вимагав за закриття справи про нетверезе керування авто. Про затримання судді у середу, 19 грудня, повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

У інформації прокурорів не вказано прізвище затриманого, однак у Турківському райсуді від літа 2018 року працює лише один суддя – Лука Кріль, пише zaxid.net.

Про цей інцидент сьогодні повідомила і прес-служба СБУ, зазначивши, що голову суду затримали на робочому місці під час отримання частини хабара.

«Оперативники спецслужби встановили, що суддя вимагав від місцевого жителя 1000 євро за непритягнення до кримінальної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці затримали суддю на робочому місці після одержання другої частини неправомірної вигоди», – йдеться у повідомленні СБУ.

За інформацією САП, цей же суддя весною 2018 року вже розглядав аналогічну справу щодо цього ж водія і закрив її за закінченням терміну давності.

Луці Кролю поки що офіційно не повідомили про підозру у вчиненні злочину. Він продовжує виконувати свої повноваження, оскільки САП лише готує документи для відсторонення судді від посади. Якщо Луку Кроля відсторонять, то Турківський райсуд залишиться без судді.