п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську судили чоловіка, який поранив перехожого та порізав понад 20 автомобільних шин

Івано-Франківський міський суд виніс вирок 42-річному чоловіку, який вдарив ножем перехожого в груди та порізав понад 20 автомобільних шин.

Вночі 25 серпня 2018 року п’яний франківець пішов з нічного клубу “Ельдорадо” додому. Чоловік взяв кухонний ніж та дерев’яну палицю і повернувся у місто, пише видання “Курс”.

О 6 ранку у дворі на Незалежності, 93А обвинувачений порізав 4 шини на MERCEDES-BENZ E220. Завдані збитки експерти оцінили у 8665 гривень.

Звідти чоловік пішов у двір на Незалежності, 87 та порізав шини на припаркованих BMW X5, SSANGYONG REXTON, HYUNDAI AZERA, SKODA OCTAVIA, INFINITI FX 35, RENAULT MEGANE.

Порізавши по кілька шин на цих автомобілях, чоловік пішов на “стометрівку”. Поблизу кафе “Япона Хата” обвинувачений вчинив конфлікт з перехожим, під час якого вдарив потерпілого ножем у груди.

Коли потерпілий утік, нападник пішов в бік “Райффайзен банку” та порізав 4 шини на BMW X5, який стояв біля відділення банку.

За кілька хвилин після цього його затримали патрульні на вулиці Грушевського.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що у нічному клубі у нього стався конфлікт, він озлобився та, перебувачи в стані алкогольного сп’яніння, взяв з дому ножа, дерев’яну палицю, із якими пішов у центр Івано-Франківська, де пошкодив шини автомобілів та вдарив ножем випадкового перехожого.

Суд визнав чоловіка винним у хуліганстві та призначив три роки позбавлення волі.