четвер , 28.03.2024

Українка розповіла, як працювала масажисткою в Індії

У Індії масаж зроблений європейкою коштує дорожче. Про це розповіла Віталіна Шамрай з Києва. Працювала масажисткою в Калькутті, що у Бенгальському штаті Індії.

“Спа-салон був дуже пристойний. Серед клієнтів були найбагатші індуси міста. Персонал – жінки із Індії, Таїланду та Росії, – розповідає Gazeta.ua Віталіна. – Мені платили 3 тисячі рупій в день – це виходило приблизно 1200 доларів за місяць. На кожен вид масажу була встановлена окрема ціна.

Якщо його робила європейка, то було дорожче. Мала робочих 8 годин в день – це десь 5 клієнтів. Із керівництвом домовилася, що працюватиму із 13:00 до 21:00. Але доводилося затримуватися, бо якщо останній відвідувач приходив за 10 хвилин до кінця робочого дня, то не мали право відмовити. Бувало, що відпускали на пів години раніше, якщо не було клієнтів. Фізично було важко”.

Віталіна жила у двокімнатній квартирі, яку надали роботодавці. Там було дуже брудно, каже. Звільнилася з роботи через 2 місяці, хоча контракт укладала на пів року.

“Деякі клієнти пропонували гроші за непристойні послуги. Дівчата у салоні так підзаробляли, бо мали підтримувати сім’ю, дітей, а чоловіка не було. Керівництво про все знало. Відвідувачі дуже дивувалися, чому я відмовляю. Один питав: “Скільки тобі грошей дати? Може я тобі не подобаюся? Мій друг казав, що ти все йому робила”. Я розсміялася і назвала його друга брехуном.

Індус розізлився, погрожував, що доб’ється мого звільнення. Але мені було все одно. Не знаю, чи це вплинуло на моє звільнення, чи закінчення сезону. Адміністратор сказала, що туристів стало менше, тому їм не вигідно мені платити. Дала тиждень, щоб знайшла інше місце. Я вирішила ще 4 місяці візи просто подорожувати. Поїхала на Гоа”.

Віталіна Шамрай веде блог в Instagram, де розповідає про роботу в Індії, подорожі та про традиції країн Азії.