четвер , 28.03.2024

Україна здобула перемоги на світовій арені – США і Константинополь підтримали Порошенка, – Голобуцький

На цьому тижні президент України Петро Порошенко здобув дві великі перемоги на міжнародній арені – отримав підтримку США в питанні введення воєнного стану і підтримку Константинополя в зв’язку зі створенням української автокефальної церкви.

Петро Порошенко

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив експерт Олександр Голобуцький.

“На цьому тижні представник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що США підтримують рішення президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану у відповідь на агресію Росії в Керченській протоці. Судячи з усього, така реакція Вашингтона зумовлена ​​тим, що американська розвідка була в курсі підготовлюваного вторгнення військ РФ на нашу територію “, – пише експерт.

За його словами, оперативна реакція президента на провокації в Азовському морі і привернення уваги до цього інциденту всієї світової громадськості зруйнували плани Путіна і дали йому зрозуміти, що США і Євросоюз, як і раніше на стороні України.

“Друга перемога – це підтримка Константинополя. Вчора було опубліковано лист вселенського патріарха Варфоломія про позбавлення предстоятеля УПЦ МП Онуфрія титулу митрополита Київського. Україна вперше за 350 років впритул підійшла до створення своєї автокефальної церкви”, – вважає блогер.

Олександр Голобуцький стверджує, що багато років священики Московського патріархату займалися в Україні “промиванням мізків” і “банальним шпигунством на користь Росії”.

“Історична подія для нашої держави – створення власної церкви – вже практично відбулося, і це заслуга системної роботи президента в цьому напрямку. Україна скидає останні кайдани, якими нас намагалися притягти назад до Московії. І це безумовна перемога”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, за кілька днів до ескалації в Азовському морі в соціальній мережі LinkedIn було опубліковано оголошення про найм військових перекладачів США для “роботи” в Україні