четвер , 28.03.2024

До України рухається циклон зі снігом і штормовим вітром

Починатиметься циклон з туманів, услід за ними прийдуть рясні опади

У найближчі дні погоду в Україні визначатиме активний циклон південного походження з дощем, снігом і сильний вітром. Про це повідомляє синоптикиня Наталя Діденко у Facebook.

«11 грудня у південній частині, особливо на південному сході – Приазов’я – а до кінця доби також на сході та у більшості центральних областей (окрім Вінниччини) синоптична ситуація суттєво ускладниться», – пише синоптик.

Наталія Діденко прогнозує дощі, місцями з мокрим снігом, рясні опади, посилення північно-західного вітру до штормового.

«На морі штормитиме, під час мокрого снігу передбачається налипання мокрого снігу, на дорогах – ожеледиця, снігова каша та калюжі», – відзначила Діденко.

Решта території України, згідно з її прогнозом, 11 грудня залишиться у вологому туманному повітрі без істотних опадів. Температура повітря коливатиметься поблизу нуля, на півдні +2…+5 градусів.

З 12 грудня циклон охопить негодою більшість території України.

За прогнозом Наталії Діденко, похолодання прийде орієнтовно з 15 грудня.

“Погода тижня буде вкрай нестабільною, тому не лякайтеся можливих мігреней, стрибків артеріального тиску та іншого фізичного дискомфорту – осінь не хоче відступати, зима хоче вже на трон. Поки вони тицятимуть таким чином одна одній дулі, якраз час зайнятися профілактикою свого здоров’я”, – підсумувала Діденко.