вівторок , 16.04.2024

Головний хірург військового госпіталю прийшов на операцію нетверезим

Іван Богдан встиг зробити надріз на тілі пацієнта, але його зупинили інші медики

Головний хірург Військово-медичного клінічного центру західного регіону (військовий госпіталь), що на вул. Чехова у Львові, Іван Богдан прийшов на операцію до військового, перебуваючи у нетверезому стані. Троє працівників медзакладу склали акт про те, що Богдан перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За інформацією, яку повідомили свідки інциденту, у п’ятницю, 28 грудня, Іван Богдан прийшов на операцію до бійця у стані алкогольного сп’яніння. Нетверезий стан лікаря помітив анастезіолог, який зробив йому зауваження. Після цього Іван Богдан попросив анастезіолога та медсестру покинути палату.

Працівники госпіталю одразу звернулись до в.о. начальника госпіталя Василя Зайцева. Коли Зайцев разом із анастезіологом та медсестрою зайшли у палату, Іван Богдан уже зробив надріз на тілі бійця, однак операцію розпочати не встиг. Богдана терміново відсторонили від пацієнта, а операцію відклали на 29 грудня.

Івану Богдану запропонували здати аналіз крові на вміст алкоголю, однак він відмовився. Відтак троє присутніх медиків склали на місці акт, у якому засвідчили стан алкогольного сп’яніння у лікаря.

У розмові із ZAXID.NET в.о. начальника госпіталя Василь Зайцев спочатку заперечив, що такий інцидент відбувся у госпіталі, а потім заявив, що коментуватиме його у суботу, 29 грудня. Зокрема, у першій розмові з журналісткою ZAXID.NET Зайцев назвав інформацію про ситуацію із лікарем Іваном Богданом провокацією.

«Ніяких актів не було – раз. Нічого я не підписував – це два. І не знаю, хто там щось сфальшував – це три. І з якою метою – це чотири… Це якась провокація проти мене? У мене такої інформації немає, і документів я ніяких не підписував», – заявив він.

Пізніше, під час другої розмови із журналісткою ZAXID.NET, Василь Зайцев вже не заперечував інциденту, який трапився у госпіталі, але заявив, що зможе поспілкуватися на цю тему у суботу, 29 грудня.

«Якщо ви хочете зі мною поговорити – можете прийти завтра. В мене завершився робочий день. Я відпочиваю», – сказав він.

Додамо, що головний хірург військового госпіталю Іван Богдан є заслуженим лікарем України та головою Асоціації нейрохірургів Львівської області.

Нагадаємо, у квітні 2018 році у з львівської лікарні ОХМАТДИТ звільнили педіаторку, яка приймала дітей, перебуваючи у нетверезому стані. Разом з нею звільнили медсестру і санітарку.

Джерело: zaxid.net