п’ятниця , 19.04.2024

В Італії під час сутички вбили 36-річного українця

В історичному центрі італійського Неаполя в неділю, 2 грудня, вбили 36-річного громадянина України, котрий працював будівельником.

Під час сутички один з чоловіків витягнув ніж і кілька разів вдарив супротивника. Чоловік упав на землю і стікав кров’ю, пише Gazeta Ukrainska з посиланням на видання Il Giornale.

Поранення були несумісні з життям. Медики не змогли врятувати українця.

Ім’я загиблого – Юрій Бусуйок (Iurii Busuiok). Він дев’ять років перебував в Італії, жив із батьками, працював будівельником.

Зі слів очевидців, конфлікт виник поблизу клубу, який є популярним в іммігрантів зі Східної Європи. Нападнику вдалося втекти. Деякі видання зазначають, що українець заступився за дівчину, через що сталася бійка, і що обидва чоловіки були нетверезими. Також зазначають, що нападник був зі Східної Європи.

Батько загиблого українця Михайло Бусуйок повідомив у коментарі ТСН, що його сина вбили, коли він заступився за молоду пару. З його слів, попередньо нападником вважають поляка, який нападав і на інших людей.

«В нього був товариш-італієць українського походження і він зустрічався з дівчиною. Як повідомляють у газеті, з ними виникла на вулиці ця суперечка, син йшов неподалік. Дівчина вирвалася від нападника, доганяє мого сина і благає про допомогу. Син повертається і захищає їх. І стався такий інцидент – його поранили в горло, в область серця, живіт», – розповів Михайло Бусуйок.

Італія, вбивство

Він також спростував інформацію про те, що конфлікт стався біля клубу.

Загиблий Юрій Бусуйок народився у 1982 році у селі Родниківка Черкаської області, після закінчення навчався у Черкаському національному університеті ім.Б.Хмельницького – на історичному факультеті. Згодом, як і його батько, викладав історію у рідній школі.

Михайло Бусуйок був вчителем історії та потім директором навчального закладу. Після виходу на пенсію переїхав жити до Європи – десять років тому. Юрій приїхав пізніше – жив з батьками вже дев’ятий рік і працював на будівництві.