четвер , 25.04.2024

Аварія у Карпатах – транспорт для прокладання гірськолижних трас переїхав туристку

На гірськолижному курорті Драгобрат стався нещасний випадок із туристкою. Дівчина отримала важкі травми, коли на неї наїхав ратрак – спецтранспорт для прокладання гірськолижних трас.

ратрак

Друг постраждалої Володимир Терещенко розповів, що компанія друзів із Києва поїхала на вихідні до Карпат і зупинилась у готелі, розташованому у найвищий частині Драгобрату. Наїзд стався у неділю, 23 грудня, о 17-й годині вечора.

Туристка Тетяна раніше за інших завершила спуск і поки очікувала на друзів, сіла на дорозі, щоб зняти сноуборд. Тоді ратрак почав задкувати та переїхав дівчину, повідомляє ТСН.

Дівчину доправили до лікарні у Рахові – вона перебуває у реанімації. Тривають обстеження, з’ясовують характер та важкість травм. Друзі кажуть, що дівчина має переломи, однак повну картину дізнаються за результатами комп’ютерної томографії.

Зі спецтехніки після зіткнення вийшли двоє чоловіків – один з них назвався водієм і згодом дав покази поліції.

«Водій, принаймні той, хто заявив, що був за кермом, спочатку вискочив на вулицю, а після того сів у ратрак та поїхав з місця пригоди. І запаркував його біля іншого готелю. Допомоги жодної не надав, його довелось шукати, щоб він дав свідчення у поліції», – розповів Володимир.

Друзі травмованої дівчини чекають на висновки медиків – чи можна буде транспортувати Тетяну до Києва для подальшого лікування і не залишати її у лікарні далеко від дому. Також чекають на те, що поліція області відкриє справу та розслідуватиме наїзд на туристку.

Ратрак належить готелю, розташованому неподалік того, у якому жила компанія. Там підтверджують факт дорожньо-транспортної пригоди з туристкою, однак мають протилежну версію подій.

«Вона сама в’їхала у машину. Їхала і влупашилася у машину ззаду. Я не буду цей випадок коментувати. Займається поліція, слідство ведеться», – повідомив ТСН власник готелю.

Станом на вечір 24 грудня поліція офіційно не прокоментувала подію.