п’ятниця , 29.03.2024

Україна повністю закрила в’їзд до Криму для іноземців

Держприкордонслужба України прийняла рішення закрити в’їзд до Криму для всіх іноземців.

Про це повідомили в прес-службі відомства, пише ВВС Україна.

Там додали, що з четверга, 29 листопада, перетинати адміністративний кордон з окупованим півостровом можуть тільки громадяни України.

“Наші громадяни можуть безперешкодно перетинати державний кордон”, – підкреслили в ДПС.

Там додали, що обмеження буду діяти в рамках воєнного стану.

“Особливу увагу при контролі приділено групі ризику”, – розповіли прикордонники.

В першу чергу, мова йде про громадян Росії.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в “небезпечних маневрах”під час заходу в “закриту акваторію територіального моря РФ”. Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи що суду діяли в межах закону.

В цей же день українські кораблі були обстріляні та захоплені російським спецназом. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.