четвер , 28.03.2024

Суд покарав водія, який возив на капоті працівника “Муніципальної варти”

Півтора роки обмеження волі присудив Івано-Франківський суд франківчанину, що торік здійснив наїзд на працівника комунального підприємства “Муніципальна варта”, а потім ще й завдав кілька ударів битою.

Інцидент трапився 5 травня 2017 року, про це йдеться у вироку суду від 13 листопада.

Як випливає із матеріалів справи, того дня франківчанин Степан С. їхав вулицею Мельничука, а далі повернув на вул. Крушельницької. Однак тут проїзд був перекритий у зв’язку із святкуванням Дня Міста Івано-Франківська.

На проїзній частині стояло двоє працівників комунального підприємства, що обмежували там рух. Водієві це не сподобалось, він почав лаятись і не звертав уваги на роз’яснення про причини перекриття одним із працівників комунального підприємства.

А далі — просто взяв і поїхав уперед, наїхавши уже на іншого працівника, який впав йому на капот та лобове скло. Працівник, проїхавши близько трьох метрів у такому положенні, впав на асфальт.

Після цього розлючений водій зупинився, витяг з авто дерев’яну биту і наніс ще кілька ударів по голові та тулубі працівнику комунального підприємства. Після чого сів у авто та направився в сторону вул. Лесі Українки, однак там був затриманий працівниками Патрульної поліції.

У суді обвинувачений свою вину визнав, розкаявся у вчиненому, попросив врахувати, що шкоду потерпілому уже відшкодував та просив суд суворо його не карати.

Потерпілий на суд не з’явився, однак подав заяву, у якій зазначив, що шкода йому відшкодована у повному обсязі та попросив призначити обвинуваченому покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Як результат судового розгляду — суд визнав Стапан С. винуватим у вчиненні злочину за ч.4 ст. 296 КК “Хуліганство” та призначив покарання у вигляді 1 року 6 місяців обмеження волі.

Наразі вирок у законну силу не увійшов. Його можуть оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення.

До вступу вироку у силу фігурант справи перебуватиме від вартою.

Довідка:

Обмеження волі (ст. 61 КК) – покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов’язковим залученням засудженого до праці

Ольга КРАВЕЦЬ