п’ятниця , 29.03.2024

Поранений моряк, батьки якого живуть на Прикарпатті, зателефонував дівчині і повідомив про свій стан

Поранений моряк Андрій Ейдер, батьки якого живуть на Івано-Франківщині, наразі перебуває у лікарні – йому зробили операцію.

Українському моряку Андрію Ейдеру, який отримав поранення під час тарану українського судна поблизу Керченської протоки, зробили операцію. Про це він розповів сам своїй дівчині телефоном, повідомляє ТСН. 

Як розповіли його родичі, Андрій зателефонував дівчині напередодні ввечері. Розповів, що йому зробили операцію та нині він перебуває у лікарні в Керчі. Також він зазначив, що отримав сколкові поранення, неважкі.

Що буде з усіма полоненими далі, моряк не знає. Рідні сподіваються, що вдасться налагодити постійний зв’язок з полоненим.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру “Яни Капу” і двом катерам “Бердянськ” і “Нікополь”.

Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем “Дон”.

Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

СБУ підтвердила, що на захоплених Росією кораблях перебували двоє співробітників служби. СБівці виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України.

Читайте також:
Серед поранених українських моряків – 19-річний прикарпатець (ФОТО)