четвер , 28.03.2024

Поліція ходить в гості до “проблемних” сімей і перевіряє, чи діти нагодовані

У Тисменицькому районі правоохоронці відвідали “проблемні” сім’ї з метою перевірки умов, в яких проживають діти.

20 листопада, коли світова спільнота відзначала  Всесвітній день дитини, старший інспектор ювенальної превенції Тисменицького відділу поліції Леся Долинська разом з працівниками служби у справах дітей районної держадміністрації та представниками місцевої влади відвідали родини, які  перебувають у складних життєвих обставинах та в яких виховуються неповнолітні діти.

На жаль, перевірка умов проживання деяких сімей з цієї категорії засвідчила, що про благополуччя дітей у них не йдеться. Приміром, в одній з таких родин поліцейські застали двох малолітніх діток у занедбаному помешканні голодними та брудними.

Щодо їх 30-річної матері за неналежне виконання батьківських обов’язків було складено адміністративний протокол за ст.184 КУпАП.

В іншому будинку, де мешкає сім’я з трьома малюками, ситуація дещо краща:є  їжа для дітей, в кімнатах прибрано, проте доволі прохолодно.

З цього приводу матері наголосили на необхідність забезпечити належні побутові умови для діток  та нагадали про відповідальність за нехтування батьківськими обов’язками, повідомляють у відділі комунікації поліції Івано-Франківщини.