субота , 20.04.2024

На Прикарпатті судили матір, син якої без поважних причин не ходив у школу

Днями Долинський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності 32-річну жительку Долини, син якої без поважних причин пропустив більш як 10 навчальних днів.

Суд встановив, що учень 5 класу без поважних причин систематично пропустив більш як 10 днів навчального процесу без подання батьками будь-яких документів, які б підтверджували поважність такого пропуску.

Матір, яка самостійно виховує дитину, в судовому засіданні вину визнала, пообіцявши більше уваги приділяти вихованню та навчанню сина.

Відповідно до ч. 1 ст. 184 КУпАП ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей – тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти (850,00 грн) до ста (1700,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З урахуванням пом’якшуючих обставин у вигляді щирого каяття матері Долинський районний суд за вказане правопорушення наклав стягнення у виді попередження.