п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті освятили храм, який будували майже 13 років (ФОТО)

18 листопада відбувся пастирський візит владики Василія (Івасюка) до села Гаврилівка Надвірнянського району з нагоди освячення храму Святого Архистратига Михаїла, будівництво якого тривало більше 13 років. 

Численною церковною громадою єпископа зустріли на подвір’ї новозбудованого храму. Парох о.Роман Григораш запросив кир Василія очолити святкове богослужіння, повідомляє прес-служба Коломийської єпархії УГКЦ.

Після чину архиєрейського одягання владика освятив храм та розпочав служити Божественну Літургію спільно із протосинкелом о.Романом Кіцелюком, протопресвітером Тисменичанським о.Василем Панівником, Пнівським – о.Богданом Михайлиною, Ланчинським – о.Василем Ткачуком, Отинійським – о.Василем Мельничуком, Печеніжинським – о.Юрієм Максим’юком та чисельнним духовенством єпархії.

У своєму слові, під час проповіді, владика Василій зазначив, що храм вірних є основним у духовному житті християнина, бо у ньому люди отримують всі ласки через слухання Божого слова і Святі Тайни.

“Церква – це храм Божий і притулок потребуючим та дім милосердя. Гроші у житті людини можуть допомогти зробити багато милосердних справ, але щира молитва у храмі допоможе зробити все”, – наголосив проповідник.

Наостанок владика закликав парафіян кожної неділі і свята йти до храму сповідатися, причащатися і так чинити це до кінця днів своїх.  “Наповняйте цю рукотворну святиню своєю присутністю, щоб увійти до новозавітного корабля праведного Ноя, котрий спасає і щасливо пливе у життя вічне”, – сказав владика.

В часі Літургії велике число парафіян приступило до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії, примирившись з Господом і прийнявши Його в своє серце.

По завершенню єпископ вручив 40 грамот, всім, хто активною працею спричинився до будівництва церкви. Також нагрудним золотим хрестом було нагороджено пароха о.Романа Григороша за ревне душпастирювання на парафії. Далі прозвучали чимало привітань для жителів с.Гаврилівки від духовенства, односельчан та влади.

Відтак єпископ поблагослив присутніх мощами св.Івана Хрестителя, а тоді, з нагоди знаменної події – освячення храму, відбулось мирування.