п’ятниця , 29.03.2024

На кордоні з Польщею “євробляхери” і далекобійники кидалися палаючими шинами (ВІДЕО)

Фура намагалася проїхати через протестувальників, через що активісти почали кидати в неї палючі шини.

На пункті пропуску “Ягодин” на кордоні з Польщею у понеділок, 26 листопада, сталася масова бійка між протестувальниками та водіями.

Люди почали кидатися шинами, а фура намагалася наїхати на активістів, які перекрили водію дорогу, повідомляє “Волинь 24”.

Протягом 30-ти хвилин мітингарі пропускають по три вантажівки з обох сторін кордону. Однак один із водіїв вантажного автомобіля вирішив проїхати без черги. Такі дії обурили мітингувальників. Вони почали кидати в автомобіль шини та битися, а водій вигукував із автомобіля: «Я вас всіх поріжу!», повідомляє видання.

Протягом п’яти хвилин поліція не втручалася, однак коли мітингувальники почали жбурляти у вантажівки палаючі шини, а вантажівка почала рухатися на людей – втрутився спецпідрозділ поліції.

Водію вантажівки вдалося вирватися через блокувальників та проїхати кордон, за ним поїхали й наступні п’ять вантажних автомобілів.

25 листопада на Волині водії авто на єврономерах, які перекрили міжнародний пункт пропуску “Ягодин”, оголосили безстрокову акцію протесту і палять шини.

Того ж дня набули чинності закони України про внесення змін до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.