п’ятниця , 29.03.2024

В Івано-Франківську вечорами ловлять призовників і доставляють їх у військкомат

В Івано-Франківську працівники “Муніципальної варти”, Нацполіції та військового комісаріату спільно шукають призовників по вулицях міста та доставляють їх у військкомат.

Про роботу з призовниками на оперативній нараді доповів начальник “Муніципальної варти” Андрій Прусак.

За його словами, вартові постійно спільно з поліцією, військкоматом проводять заходи з пошуку призовників, пише видання “КУРС”.

“Шукаємо ввечері, на лавочках, спілкуємося і таким чином доставляємо у військкомат. Там їм вручають повістки. Після вручення повістки наступає кримінальна відповідальнісь, і уже важче десь просто не прибути у військкомат”, – зазначив Андрій Прусак.

Він додав, що у п’ятницю проїхали всі основні заклади, звідки до військкомату доставили 17 чоловік, та вручили 4 повістки.

Так що, призовники, ввечері дома треба сидіти”, – прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, завдання на призов для Івано-Франківської області затверджене Міноборони на рівні 520 чоловік. Призов стартував 1 жовтня і завершиться 30 грудня.

До слова, рік тому масова облава на призовників відбулася у Львові. Близько 20 військових і кілька поліцейських вночі заблокували популярний серед молоді провулок Крива Липа, де розташована низка ресторанів та нічних клубів, і почали перевірку документів. Відпускали лише студентів, в яких були при собі документи і які навчалися на денній формі.