четвер , 18.04.2024

У поліції склали протокол на водія, який перекинув автобус з 20 пасажирами (ФОТО)

Через сильний снігопад на автодорозі «Снятин – Косів » перекинувся пасажирський автобус. На щастя, аварія без потерпілих. 

Аварія трапилася 26 листопада у вечірню пору. Автобус перекинувся між населеними пунктами Горішнє Залуччя та Хутір-Будилів, що на Снятинщині.

Відомо, що 40-річний мешканець району керував автобусом «МАН 8.150» і  їхав до Новоселиць. Водій не справився з керуванням на засніженій частині дороги і з’їхав з проїзної частини дороги на узбіччя. Автобус перекинувся.

У ДТП потерпілих немає. На водія складено протокол за ст. 124 КУпАП, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За даними управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, на момент аварії у салоні автобуса перебували близько 20 пасажирів.

Правоохоронці Прикарпаття  вкотре наголошують водіям дотримуватися таких порад:

-через погодні умови стан доріг ускладнився, тож за можливістю залишайте автомобіль вдома. Але якщо маєте крайню необхідність, то враховуйте дорожню обстановку під час вибору маршруту руху, не забувайте про безпеку за кермом;

– дотримуйтесь швидкісного режиму та дистанції, відмовтесь від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до аварійних ситуацій;

– при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;

– не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;

– перед поїздкою – обов’язково перевіряйте технічний стан автомобіля.

Будьте пильними та дбайте про власну безпеку!