субота , 20.04.2024

Життя налагоджується – ведмідь, якого утримували в жахливих умовах, уже знайшов собі подругу (ВІДЕО)

Ведмідь Тайсон, якого рік тому волонтери забрали із жахливих умов у притулок, погладшав майже вдвічі, перестав боятися людей і дуже погарнішав. Йому вже і подругу знайшли.

Тайсон тепер живе у великому вольєрі у притулку “Домажир” на Львівщині. Майже півтора гектара площі ділить зі своєю подругою Машуткою, йдеться в сюжеті “Сьогодні” на ТРК “Україна”.

“В неї схожа історія з Тайсоном – вона також з притравлювальної станції, тобто на неї нацьковували собак”, – розповідає Світлана Палажченко, менеджер з маркетингу ведмежого притулку “Домажир”.

Ведмеді, каже вона, довго звикали одне до одного – не сваряться, але особливо і не товаришують.

“Вони стараються уникати одне одного. Хоча, до прикладу, Тайсон може заглядати до Машутки, а вона, як горда дівчина, повертає голову вбік”, – говорить Світлана Палажченко.

За рік Тайсон змінився до невпізнання. Із голодної та виснаженої тварини він перетворився на справжнього впевненого в собі красеня. Рік тому на Тайсона неможливо було дивитися без сліз. Ведмідь жив на притравлювальній станції у жахливих умовах без їжі та води, у клітці тварина не могла навіть розігнутися. З харчів мав лише те, що приносили небайдужі люди. А це максимум кілька буханок білого хліба.

На клітку зі звіром місцеві жителі натрапили влітку минулого року. Клітка з виснаженим ведмедем була розташована на території, що належить районним мисливцям та рибалкам на Коломийщині, пише видання “Курс”.

У жовтні минулого року зоозахисники відвезли Тайсона у “Домажир”.

Директор притулку “Домажир” Ігор Николин пригадує, що Тайсона привези маленьким і худеньким, крім того, ведмідь мав проблеми із зубами.

Цього року Тайсон вперше готується впасти у зимову сплячку – він має добрий апетит та активно набирає вагу. Відколи ведмедя привезли до притулку, погладшав майже удвічі. Тож вольєр для зимового сну йому підготували.