п’ятниця , 29.03.2024

В Івано-Франківську у магазині 12-річній дівчинці продали пляшку вина

23 листопада поблизу однієї з шкіл Івано-Франківська, у магазині продали спиртне 12-річній дівчинці.

Про це повідомляють у соціальній мережі в спільноті Тверезий Франківськ“.

До робочої групи з питань виявлення продажу алкоголю неповнолітнім надійшла скарга від мешканців будинку в якому розміщений магазин “АВС”, що знаходиться за адресою вулиця Кисілевської, 40/В, поблизу ЗШ №15. Даючи оцінку назві закладу, як такій, що несе зміст освітнього спрямування, то тут таки справді навчали дітей школи №15, проте не абетки, а вживання алкоголю починаючи із шкільної лави.

Школярі цієї школи є найбільшою цільовою аудиторією даного закладу, що реалізовує різного роду продукцію.

Представниками робочої групи було зафіксовано факт продажу пляшки вина “Коктебель” дівчинці 12 років.
На місце події одразу ж було викликано батька дитини та відібрано пояснення, щодо інциденту. Дівчинка зізналася, що вона не перша хто купує тут алкоголь, а її однокласники теж хизуються тим, що можуть в такому віці безперешкодно придбати спиртні напої.

Власник даного закладу по сумісництву і продавець, що вчинив правопорушення, заперечив факт продажу алкоголю виправдовуючись, що дитина сама зайшла за прилавок і взяла собі алкоголь.

З продавцем проведено профілактичну бесіду на предмет відповідального продажу алкогольних напоїв з урахуванням норм чинного законодавства та обмежень до 18 років.

Представниками КП “Муніципальна Варта” складено протокол за статтею 156 (2) кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме продаж алкоголю неповнолітнім.

Робоча група наполегливо звертається до представників та власників торгових закладів із закликом не здійснювати продаж алкоголю неповнолітнім, тим самим не порушувати норми чинного законодавства, а  бути свідомими та відповідальними.