п’ятниця , 29.03.2024

Вісімдесятирічний ювілей храму Христа царя відсвяткували в Івано-Франківську

Урочисту Архиєрейську літургію  в день храмового свята парафії Царя Христа очолив правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Димитрій (Григорак).

На Святу Літургію зібралися сотні івано-франківців та гостей міста.

У своєму слові владика подякував ченцям за їхнє монаше і парафіяльне служіння. «Я тут служив ще у 1998 році і з того часу бачу просто вражаючі зміни – не лише тому, що є новобудови, але і сама атмосфера, взаємовідносини між людьми зовсім не ті, що були раніше.

Проте – це лише дорога до святості, яка ніколи не закінчиться і не лише на цьому світі. Тому – вперед. Бог ще не все сказав через вас, отці. Тому бажаю дочекати до сторічного ювілею церкви – це цілком реально, ми всі помолодшаємо до того часу ще більше. Тож Божого благословення і всього найкращого», – побажав Архиєрей.

Настоятель парафії Царя Христа, ігумен монастиря отців-василіян в Івано-Франківську о. Йосафат Хаймик, подякував за присутність владиці Димитрію, протоігумену й усім отцям, владі міста та області. Також священикам, які служать на парафії Царя Христа.

«Ми щасливі що можемо служити на цій парафії, бо знаємо – скільки радості приносить це служіння людям, які його хочуть і потребують, і дійсно шукають. Тому дякуємо, що маємо роботу тут. Хай Господь винагородить. Цей ювілей – передусім ювілей парафії, яка є громадою віруючих».

На завершення Літургії отцю Йосафату Хаймику, були вручені вітальні грамоти від Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина), влади міста та області.

Чудовим завершенням святкування ювілею храму Царя Христа стала концертна програма – мистецька академія «Будуємо храм разом» в обласній філармонії. Колективи, які є гордістю парафії і знані далеко за межами Прикарпаття та України, вчергове вразили своїм високим професійним виконавським рівнем і майстерністю. Це хори «Cantemus», «Осанна», «Істина», «Надія». Особливо тепло зустрічали глядачі виконання отця Климентія Шувара, ЧСВВ у спроводі колективу «Аве Марія».

Гучні оплески лунали також після виступу гостей з Києва – «Малого хору Василія Великого» у супроводі колективу «Дрім оркестра». Гарним сюрпризом став спільний виступ усіх колективів, дитячого хору «Божі ангелята» та василіянських аніматорів.