четвер , 25.04.2024

Водій, який збив на смерть 24-річного прикарпатця, отримав два роки умовно

Два роки обмеження воля дав суд водію «Opel Vivaro», що збив торік у Калуші пішохода.

Як водій, так і пішохід порушили правила дорожнього руху. Перший — перевищив швидкість, другий — йшов поза межами пішохідного переходу.

Аварія трапилась ввечері 7 грудня 2017 року на вул. Івано-Франківська. Обвинувачений Федір Р. їхав містом із швидкістю близько 75 км/год, пішохода, який вийшов на проїзну вчасно не побачив, не зреагував та збив його.

У результаті аварії пішохід — 24-річний житель села Пійло Калуського району, отримав травми, від яких згодом помер у лікарні, про це йдеться у вироку Калуського міськрайсуду від 9 листопада.

Сам обвинувачений у суді вину визнав повністю, щиро каявся, переконував, що вживав можливих заходів задля уникнення наїзду та просив суворо не карати. Усе це суд зарахував до обставин, що пом’якшують покарання. Натомість обтяжуючих обставин не знайшов.

Як результат судового розгляду — суд визнав винним обвинуваченого за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху ” та дав два роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом двох років.

Строк відбування покарання суд сказав рахувати з дня прибуття і постановки засудженого на облік у виправному центрі. 

Ольга КРАВЕЦЬ