вівторок , 16.04.2024

У Калуші на 140 % підняли тарифи на воду (ВІДЕО)

23 жовтня виконком Калуської міської ради розглянув та підтримав проект рішення про встановлення тарифів на централізоване водопостачання і централізоване водовідведення для споживачів комунального підприємства «Водотеплосервіс».

Зараз за 1 кубометр води мешканці міста сплачують 8 грн 30 коп. З 15 листопада вартість становитиме 19 грн 90 коп.

Повідомлення про намір змінити тарифи на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення комунальне підприємство оприлюднило 8 серпня. Як зазначив директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина, калушани мали можливість подати свої пропозиції і зауваження до 23 серпня.

За цей період надійшов всього один лист від мешканця міста. Пропозицію підприємство відхилило, інформують “Вікна”.

Таким чином було дотримано процедури затвердження регуляторного акту, а 7 вересня підприємство отримало погодження своїх розрахунків від Антимонопольного комітету.

Діючі тарифи на водовідведення та водопостачання не переглядалися в Калуші понад сім років. Чинні тарифи для населення були встановлені рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради і введені в дію з 1 січня 2011 року.

У 2014 році рішенням Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері комунальних послуг, відбулося підвищення тарифів на послуги  КП «Водотеплосервіс». Однак міська рада заблокувала їхнє введення в дію для населення. Відтак ріст тарифів відбувся лише для бюджетних установ.

За словами Ігоря Яковини, діючий тариф на водопостачання для населення відшкодовує вартість послуг на 29%, на водовідведення — на 22%. Тариф для бюджетних установ відшкодовує вартість послуг на 61% і 44% відповідно. Тобто, вони є критично збитковими для підприємства. Причина — зросла вартість складових тарифу.