четвер , 18.04.2024

У Болехівському лісництві невідома особа захопила гектар землі під будівництво

Прокуратура виявила факт самовільного зайняття земельної ділянки та самовільно будівництва. Відкрито кримінальне провадження

Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом самовільного захоплення земельної ділянки лісового фонду, належній на праві постійного користування ДП «Болехівське ЛГ».

Попередня правова кваліфікація – ч. 1 ст. 197-1 («Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво») КК України.

Встановлено, що в с. Бубнище Болехівської міської ради на території земель лісового фонду ДП «Болехівське ЛГ» невстановленою особою здійснено самовільне захоплення земельної ділянки площею близько 1 га шляхом її відмежування та встановлення капітальної споруди – бетонної огорожі.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин кримінального правопорушення, винних осіб, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності, та відшкодування заподіяних збитків, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.