п’ятниця , 29.03.2024

Суд амністував жителя Прикарпаття, який скоїв вбивство через необережність

Суд амністував чоловіка, що під час конфлікту вдарив опонента, а той — впав і вдарився об бетон головою. Від отриманих травм чоловік невдовзі помер.

Інцидент трапився ще у 2015 році у місті Городенка, біля 1-ї ночі на проїжджій частині, неподалік ресторану “Писанка”.

Тоді уродженець Городенківського району Станіслав К. поконфліктував з одним чоловіком. Конфлікт тривав 3-4 хвилини, після чого Станіслав двічі дав по обличчю опоненту — раз долонею по щоці і раз кулаком в обличчя.

Від удару кулаком опонент впав на проїжджу частину і вдарився головою об бетонну поверхню. Помер він у власному авто, на обочині проїжджої частини польової дороги, неподалік АЗС у селі с. Ясенів-Пільний .

Як показала згодом експертиза, смерть настала від набряку та набухання речовини головного мозку внаслідок відкритої черепно-мозкової травми із переломами кісток склепіння та основи черепа, про це йдеться у вироку Тлумацького районного суду від 19 вересня.

Як пише у ньому, обвинувачений свою вину визнав повністю. Вказав, що щиро розкаюється у вчиненому, просить пробачення у потерпілих за скоєне. Цивільні позови визнав в повному обсязі. Та попросив застосувати до нього Закон “Про амністію”, оскільки має на утриманні малолітню дитину.

Суд дослухався. Визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 119 КК “Вбивство через необережність””, дав три роки тюрми.

А на підставі ст.1 п. «в» Закону України «Про амністію у 2016 році» звільнив від призначеного покарання. Також суд задовольнив цивільний позов двох потерпілих у справі, у підсумку на 500 тис. моральної шкоди, і 5 тис. матеріальної.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити вирок можна протягом 30 днів з дня проголошення.